magnify
Home Indonesia Indonesia I – Sanur i diving a Komodo
formats

Indonesia I – Sanur i diving a Komodo

Published on 18 Sep ’14 by in Indonesia

Bé, finalment he decidit escriure un parell o tres de posts resumint el meu viatge a Indonesia.

Vaig volar cap a Denpasar (capital de l’illa de Bali) el 22 d’Agost. Volar cap a Jakarta és una mica més barat, però l’objectiu principal del viatge era volar cap a Flores per fer submarinisme al Komodo National Park, pel que vaig decidir facilitar-me la vida i aterrar més a prop del destí principal. Vaig volar amb Singapore Airlines, una de les millors aerolínies del món que vola a Denpasar fent una sola escala a Singapore de només horeta i poc. Tot plegat, molt recomanable!

El primer que em trobo: Àsia! Molta xafogor i humitat, un aeroport ja replet de figures i edificis amb déus hinduistes i, sobretot, milers de taxistes que t’atabalen aprofitant-se del teu bestial jet lag. Vaig aconseguir un taxista que em portés a Sanur, el primer destí on vaig passar un parell de dies (al loro, el maleït taxista em va timar tornant-me un bitllet de 5000 rupies enlloc de 50000!! S’ha de vigilar amb els zeros a Indonesia…). Allà hi tenia antics amics que estaven fent preparació per treure’s el títol d’intructor de Yoga i, com no, em va tocar passar per la pedra. Aqustes coses místiques tenen un noseque que m’atreu… (però encara no sé el que). El millor de tot, la trobada amb els nens d’un orfenat de la zona per a fer una mica de Yoga entre tots!

 

IMG_5316

Yoga amb els nens de l’orfenat

 

IMG_5348

Foto de familia amb els nens. Jo surto al mig, a la dreta, amb un nen a sobre. 🙂

IMG_5347

Els meus primers pinitos amb el yoga…

Passat el moment yoga, vaig volar cap Labuan Bajo, a la illa de Flores.

IMG_5372

Posta de sol a Labuan Bajo

A Labuan Bajo havia d’agafar un barco que m’havia de portar durant 4 dies i 3 nits a fer immersions al voltant del Komodo National Park. En aquestes aigües es generen grans corrents degut a la confluència dels mars Índic i Pacífic. Aquestes corrents mouen plancton que alhora atreu a milers de peixos, els quals arrosseguen, a l’hora, a “peixos” més grans. Així doncs, semblava un bon lloc on veure el que havia vingut a veure: manta rays!
El Mario i l’Eva de “Viatge a Itaca” em van recomanar fer immersions amb la gent de Komodo Diving Center. Així doncs, vaig decidir pujar a bord del Juliet, un vaixell de 12 metres on vaig compartir 4 dies i 11 immersions amb un grup de gent genial!

 

El Juliet vist des de les aigües turqueses del Komodo National Park

El Juliet vist des de les aigües turqueses del Komodo National Park

Si senyor, gran encert. L’experiència de viure quatre dies en un vaixell fent unes tres immersions diàries va resultar ser al·lucinant! I si, vam veure mantes!!

Per acabar, un parell de fotos amb el grup de gent amb qui vaig compartir immersions, rialles i mil xerrades sobre submarinisme i viatges!

El Willy, el meu dive master que em va ajudar a superar les corrents del Komodo National Park

El Willy, el meu dive master que em va ajudar a superar les corrents del Komodo National Park

DCIM255GOPRO

Foto des d’una de les illes del Komodo National Park

IMG_1681

Clàssic salt. 😀

L’últim dia el vaixell ens va deixar a l’illa de Rinca (es pronuncia “Rincha”), on hi ha una població de més de 1000 dracs de Komodo. La veritat, no deixen de ser llangardaixos molt grans que si et mosseguen et maten, però, a part d’això, no tenen res d’especial…

Un parell de dracs de Komodo prenent la fresca

Un parell de dracs de Komodo prenent la “fresca”

I aquí va un slideshow amb moltes fotos i videos de les immersions

Notes per a futurs viatgers:

A Labuan Bajo vaig dormir la primera nit a Chez Felix. Crec recordar que vaig pagar 250.000 rupies, lo qual és caríssim comparat amb els preus que vaig pagar més endavant. Vaig reservar via Booking però seguríssim que regatejant des d’allà mateix hagués sortit més car

El Komodo Diving Center és un dels molts centres de submarinisme a Labuan Bajo. Es podrien haver millorat algunes coses, però els dive masters eren bons i responsables. L’experiència a bord del Juliet és 100% recomanable (el cuiner és boníssim!)

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook