magnify
Home Malaysia Primera setmana a Malasia
formats

Primera setmana a Malasia

Published on 28 Jan ’13 by in Malaysia

P1010294

Després de l’aventurilla per creuar la frontera de Tailàndia, em vaig plantar a Langkawi, l’illa que està al nord oest del país. Platges i vegetació predominen en aquest lloc amb regust a thai. Els paisatges que vaig poder veure s’assemblen molt als de Tailàndia, amb l’excepció que aquí hi vaig trobar encara més verd sortit de la vegetació frondosa que cobreix la illa.

Langkawi FOU una illa considerada “gafe”, suposo que perquè, entre d’altres coses, diuen que hi va caure un meteorit fa moltíssims anys. És per això, i espero que per altres motius, que al 1986 van decidir fer-li un rentat de cara i convertir-la en una illa turística. Desgraciadament, la gran quantitat de turistes i de tours organitzats per anar a veure àligues i rat penats fa perdre una mica la autenticitat del lloc, igual que passa amb moltes zones tailandeses. No obstant ha estat una bona presa de contacte al país on, sobretot, m’ha cridat l’atenció l’alegria i el “bonrollisme” dels malais.

 

Després de Langkawi vaig decidir tirar cap a Cameron Highlands, al centre de Malasia, una de les àrees muntanyoses més extenses del país. Aquesta zona es caractaritza especialment per les platacions de te que s’extenen per tot arreu creant paisatges brutals. Tot i això, tota la muntanya té una flaira a Andorra ja que és lloc de “peregrinatge” dels malais en caps de setmanes i èpoques de vacances (m’he chupat un parell de carabanes interessants…). A destacar els 20 i pocs graus que hi ha aquí, la qual cosa ha anat molt bé per rebaixar els calores que em van agafar a Langkawi, on hi feia una calda tremenda!

Aquí he fet un parell d’excursions amb treckings divertits per la jungla. En un dels quals he pogut veure la Rafflesia, una de les flors més grans del món. La flor, tot i ser espectacular, tampoc em va impressionar una barbaritat, però el que si va valer molt la pena va ser el trecking fer arribar fins allà: una caminata de gairebé dues hores (només per anar!) atravessant rius i la vegateació dels boscos selvàtics de Cameron Highlands. L’altra highlight d’aquesta excursió va ser que un dels 4×4 que ens portava fins a la zona va volcar!! (no era el que em portava a mi eh!!). En qualsevol cas, cap mena de ferit, i una aventurilla més que vam viure tots els que estàvem allà per intentar tornar a posar el trasto aquest a la carretera plena de fang per on circulàvem.

En fi, places++, highlights++, i aventurilles++!!

Demà cap a Kuala Lumpur!!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook